KAM Coördinator

Baan gegevens

 • Bedrijf: Vitens N.V.
 • Plaats: Zwolle
 • Plaatsingsdatum: 24-04-2020
 • Werkniveau: HBO
 • Werkervaring: 3 t/m 10 jaar ervaring of meer
 • Dienstverband: Vast contract


Algemene omschrijving

Standplaats
Leeuwarden

Aantal uren
24 uur

Educatie
HBO (ARBO, kwaliteitsmanagement en/of auditing)

Afdeling
Laboratorium

Salaris
Maximaal €44.600 bruto per jaar incl. FAB (o.b.v. 0,6 FTE)

De uitdaging
Het laboratorium is binnen Vitens de expert voor de monitoring van de (drink)waterkwaliteit en een betrouwbaar adviesorgaan. Voor Vitens en externe opdrachtgevers bewaakt het lab de (drink)waterkwaliteit van productielocaties en het distributienet. Ook de controle van risicovolle binneninstallaties, is een taak van het lab. Dagelijks worden vele honderden monsters verwerkt waarbij de analyses grotendeels zijn geautomatiseerd. Zowel de logistieke middelen als de geavanceerde meetapparatuur zorgen voor efficiency en een hoge kwaliteit. Het borgen van de IK (Integrale Kwaliteit) is van cruciaal belang voor het lab om te kunnen voldoen aan de eisen die gesteld worden vanuit de NEN EN-ISO 17025. Het optimaliseren hiervan leidt uiteindelijk tot het kunnen bijdragen aan de visie van Vitens ‘24/7 betrouwbaar en betaalbaar drinkwater’.

De functie
Wij zijn op zoek naar een KAM-Coördinator die het strategische en tactische Laboratorium IK- en KAM-beleid opzet en vertaalt naar operationele uitvoering. Is sparringpartner van het management en de teams op het gebied van Integrale Kwaliteit (IK) en Kwaliteit Arbo en Milieu (KAM).

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Verantwoordelijk voor het voorbereiden, opstellen, ontwikkelen, implementeren, communiceren en evalueren van het kwaliteits- Arbo- en Milieubeleid. Brengt hiertoe voorstellen in en bespreekt deze met de Manager Laboratorium;
 • Draagt zorg voor het initiëren, uitwerken en bewaken van de uitvoering van de jaarplannen IK binnen het Laboratorium;
 • Draagt zorg voor het implementeren en naleven van de KAM- en IK-werkwijze in de betreffende teams binnen het Laboratorium. En ziet toe op de uitvoering van tweede- en derdelijns kwaliteitscontroles.
 • Ziet toe op de uitvoering van de opgestelde auditplanning binnen het Laboratorium. Heeft overleg met de KAM-adviseur over de voortgang en eventueel te nemen maatregelen. Rapporteert over de voortgang en de bevindingen van de audits aan de manager Laboratorium.
 • Is verantwoordelijk voor het initiëren en het nemen van corrigerende en preventieve maatregelen binnen het Laboratorium naar aanleiding van uitgevoerde audits en kwaliteitscontroles en bewaakt de voortgang in de afhandeling hiervan.


Je geeft functioneel leiding aan de collega’s uit het cluster KAM bestaande uit de KAM-Adviseur en de KAM-medewerker.

Je wordt aangestuurd door de Manager Laboratorium.

Kennis en vaardigheden

Binnen het Laboratorium zijn we op zoek naar mensen die graag samen resultaten neerzetten en passie hebben voor hun vak. Je wordt uitgedaagd om je te ontwikkelen en je ambitie na te streven. Je spreekt collega’s aan op wat beter kan en geeft complimenten. Kortom je neemt eigen verantwoordelijkheid en werkt samen op basis van vertrouwen met je collega’s.

We zoeken een KAM-Coördinator met HBO opleiding op het gebied van IK, Kwaliteitsmanagement en/of Auditing met ervaring in gerelateerde functies. Je bent projectmatig sterk en hebt goede communicatieve vaardigheden. Je bent accuraat en staat voor kwaliteit.

Wat wij bieden

 • De functie is ingedeeld in schaal 11 (max. €5.069,- bruto per maand) van de WWB cao.
 • Verder kent Vitens een Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget ter hoogte van ca. 22%. Dit budget wordt maandelijks aan je uitgekeerd, tenzij je bijvoorbeeld extra vrije dagen koopt of spaart voor uitbetaling op een moment later in het jaar. Onderdeel van dit budget zijn je vakantiegeld en eindejaarsuitkering.
 • Vanuit de functie van KAM-Coördinator beschik je over een mobiliteitsbudget van totaal €5.000 per jaar. Voor zowel woon-werkverkeer als voor zakelijk km staat een vergoeding van €0,19 per km.
 • Bij Vitens beschik je standaard over 25 vakantiedagen per jaar. Daarnaast beschik je over een inzetbaarheidsbudget ter hoogte van 52 uur waarmee je de balans tussen werk- en privé kunt optimaliseren.
 • Vitens stimuleert jouw ontwikkeling met ruime opleidingsmogelijkheden en kent daarnaast voor iedere medewerker een Employability Budget ten behoeve van jouw persoonlijke ontwikkeling. Ook heb je de mogelijkheid om in dit kader jouw expertise in te zetten bij internationale projecten in ontwikkelingslanden via Vitens Evides International.
 • Diverse mogelijkheden om thuis of op onze verschillende kantoren flexibel te werken is onderdeel van het werken bij Vitens. De benodigde middelen zoals een smartphone en laptop worden beschikbaar gesteld.
 • Bij Vitens heb je een pensioenregeling bij ABP met ruime werkgeversbijdrage.


Bijzonderheden

Overwegen we na de sollicitatieprocedure om jou een functie aan te bieden? Dan volgt eerst een pre-employment screening. Dit betekent dat we jouw identiteit en CV checken door vorige werkgevers te benaderen en jouw diploma’s nauwkeurig te bekijken. Daarnaast vragen we je om een integriteitsverklaring en een Verklaring omtrent het Gedrag. Zo blijven we als Vitens een integere en betrouwbare organisatie.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van deze selectieprocedure.

In verband met de ontwikkelingen rondom het corona virus heeft Vitens een aangepaste selectieprocedure waarin wij in gezamenlijkheid bepalen op welke wijze we de gesprekken voeren: op 1 van onze kantoren met de richtlijnen van het RIVM in acht nemende of via een online tool als skype.

Interesse?

Enthousiast geworden en herken jij jezelf in deze functie? Solliciteer dan door jouw motivatiebrief en CV voor 30 april via de "Solliciteer" button te versturen. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Bob Bolt, manager Laboratorium: Bob.bolt@vitens.nl / 06-51140225.

Uren

24

Informatie over Vitens N.V.

Vitens N.V.
Deel deze vacature:
Stuur mij een e-mail bij een soortgelijke baan

Ontvang direct een e-mail wanneer er een soortgelijke baan geplaatst wordt op LeeuwardenVacatureBank.nl.

LeeuwardenVacatureBank.nl - Nieuwe vacatures en CV's in Leeuwarden

Interesse in een nieuwe baan of nieuwe collega's in de regio Leeuwarden? Op de LeeuwardenVacatureBank.nl kunt u werk zoeken, solliciteren op een vacature en uw CV plaatsen. De start voor ander werk en een nieuwe toekomst begint hier.

LeeuwardenVacatureBank.nl is onderdeel van:

Stadvacaturebank